Malou

Malou

zaterdag 12 november 2016

Leren zwemmen met zwemscool








// Little sis gotta do what a little sis got to do //
//  Tijdsverdrijf voor petuus //


Op zaterdagmiddag zijn wij meestal terug te vinden in het GUSB, waar Lily Lou sinds begin vorig jaar zwemlessen volgt bij Zwemscool. De lesreeksen bestaan uit reeksen van telkens 5 lessen, na elke reeks wordt er ingeschat of jouw kind klaar is voor de volgende - en uiteraard moeilijkere - lessenreeks. We startten met Lily Lou toen ze nét in de derde kleuterklas zat (***) en zo groeide ze langzaam aan in het 'zelfstandig leren overleven', en dat in het diepe gedeelte van het zwembad.
Aan het begin van het vorige schooljaar stelde ik mijzelf de vraag "leert ze nu wel snel genoeg zwemmen" en "moeten we geen extra zwemlessen volgen met een individuele begeleider"... maar ik kreeg opnieuw door dat ik geduld moest hebben. Dit is een heel aparte manier van leren zwemmen, de kinderen leren op een heel bijzondere manier om zich zelfstandig voort te bewegen in het water. In geen enkele les leerden de verschillende lesgevers haar de traditionele schoolslag aan. Ze leert 'overleven' in het water en verlegt zo telkens haar eigen grenzen. Vanop de tribune zien wij haar letterlijk groeien, zelfstandiger worden en vooral meer durven.
Lucy zit al te springen om ook te starten, bij het volgende inschrijfmoment (4 december - vanaf 17u) zullen we ook haar inschrijven zodat ze kan starten in het nieuwe jaar met lessen watergewenning.
En zo zal ik mij vervolgens vermenigvuldigen en/of in vierendelen om beide meisjes op tijd zwemklaar en afgedroogd te krijgen na hun zwemlessen.

*** Wij maakten enkele jaren geleden de fout om te vroeg te starten met watergewenning/ peuterzwemlessen, op een moment dat Lily Lou daar absoluut nog niet klaar voor was.  Ze was net 3 jaar geworden, ook net grote zus geworden en ze was eigenlijk nog zo klein en frêle in dat grote koude zwembad. De verantwoordelijke van Zwemscool gaf ons toen de mogelijkheid om op een later moment opnieuw in te stappen, op een moment waar Lily Lou er opnieuw weer plezier aan zou beleven, én met succes! Fouten maken hoort bij ouderschap! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten