Malou

Malou

zaterdag 19 november 2016

Time to momo, fan van de app!




Time to momo is de opvolger van de 100% stedengidsen van Uitgeverij mo'media. Ik ben altijd al een heel grote fan geweest van de 100% reisgidsen. Het zijn duidelijke gidsen, opgesplitst in wijken. Ze wijden niet overdreven veel uit naar geschiedenis maar hebben vooral oog waar je nu naar kijkt.  De leukste winkeltjes en de hippe bars of restaurants vind je hierin terug. Als je de gids liever nog in papieren versie koopt, let er dan wel op dat je een recente versie hebt van de stadsgids. Vorig jaar in Barcelona liepen we rond met een niet zo recent boekje van 100% en meermaals stonden we voor een gesloten pand, omdat de wereld nu eenmaal niet stilstaan en zaken verdwijnen of verhuizen. 




Helemaal fan ben ik van de "time to momo" app. Je koopt een gids al voor 5,99€ en als je hem vooraf download op je wifi netwerk dan kan je de gids achteraf raadplegen zonder gebruik te moeten maken van je mobiel netwerk. Er zitten zelf handige stratenplannetjes in verwerkt.  Parijs, Barcelona, Berlijn maar evengoed Brussel, al de tips & tricks komen zo uit je broekzak (waar je smartphone inzit ;-) ) getoverd...

Eens om de zoveel tijd plannen het lief en ik eens een avondje uit met z'n twee. Ontsnappen aan de rat race, eens bijpraten zonder onderbroken te worden,... We werken / studeren allebei in Brussel en dus ging ik in de app op zoek naar leuke nieuwe adresjes.

After work apéro startten we in Bar Beton (Buurtbar voor de Dansaertstraat, van Frédéric Nicolay. Hij koopt panden, verbouwt ze en geeft ze weer door aan wie er oog voor heeft. Succesvolle zaken die hij zo uit de grond stampte zijn o.a. De Walvis, Potemkine en Café Belga.) 









Vervolgens gingen we naar de Monk in de St.Katelijnestraat. 






Probeer zeker eens de artisanale hapjes, de rillettes en de balletjes zijn echt top!




Als je zin hebt in spaghetti en er is nog plaats achteraan in het zaaltje, zeker eens het proberen waard! Lekker & je portemonnee wordt er ook bijzonder happy van. 

Wij waren meer into burgers gisteren, en sloten onze avond af bij Ellis gourmet. Ook hier niet gereserveerd, maar wij zijn dan ook niet vies van een plaatsje aan de toog. Lekker gegeten, niet duur & vriendelijk bediend. Onze dansbeentjes waren we jammer genoeg thuis vergeten, onze pijp was uit na een drukke week. 












* foto's van de boekjes komen van de vormgevers en deze vond ik hier
** foto's van Bar Beton, Monk en Ellis Gourmet vond ik op de site van yelp



Geen opmerkingen:

Een reactie posten