Malou

Malou

zondag 11 december 2016

Speelgoed voor elk kind

Via de blog van een vriendin en (bijna ex-)collega Maaike, leerde ik het initiatief van "Speelgoed voor elk kind" kennen. De actie is een initiatief van PostNL België en kariboo!. Doel van de campagne is het verzamelen van speelgoed voor kinderen die leven in armoede. Hiervoor werken PostNL en Kariboo! samen met VZW De Kindervriend en Minor-Ndako. Iets concreet kunnen doen voor kindjes die opgroeien in moeilijkere omstandigheden, ook al is het niet veel en zijn hun problemen hier zeker niet mee opgelost, leek mij geweldig. 





Op de website kan je snel en eenvoudig verzendlabels aanvragen, die worden je opgestuurd en dan kan je aan het werk. Nadat je de verzendlabels hebt afgeprint, plak je de labels op het ingepakte speelgoed en breng je het binnen in een deelnemend inzamelpunt. De organisatie verzamelt het speelgoed en verdeelt het aan de geselecteerde goede doelen. Lijkt dit je wel iets? Niet getreuzeld, want deze actie loopt maar tot en met 17 december.

Ik legde deze week - op kindermaat - het initiatief uit aan Lily Lou. Ze reageerde heel enthousiast en zag meteen de meerwaarde in.  "Wij kunnen zeker speelgoed missen, want wij hebben toch zooooveel speelgoed hé mama en die kindjes hebben niks". Het leven is soms erg zwart wit in haar hoofd, zo gaat dat als je zes bent. We gingen aan de slag en vroegen 3 verzendlabels aan. De volgende dag werden die geleverd en we deden de pakjes gisteren binnen in een krantenwinkel van Kariboo! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten